Agenda

4 februari 2018: Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries en Sietze de Vries, Bätz-orgel

Het meisjeskoor Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries brengt het programma ‘Cathedral Music’ met koormuziek uit de Engelse kathedraaltraditie van o.a. Ralph Vaughan Williams, Benjamin Britten en Charles Villiers Stanford, aangevuld met improvisaties van de wereldwijd bekende organist en improvisator Sietze de Vries.

Deze dynamische groep meiden onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Individuele stemvorming resulteert in een eenvormige koorklank waarbij elk koorlid zich met zelfvertrouwen inzet. Een zelfvertrouwen dat bovendien versterkt wordt door de sociale hechtheid van de groep. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland. Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Het koor heeft radio- en televisieopnames gemaakt voor Radio 4, IKON en de EO. De choristers werken ook mee aan grote producties voor koor en orkest. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach onder de bezielende leiding van Reinbert de Leeuw in 2016 vormde een bijzonder hoogtepunt.

15 april 2018: CD-presentatie Matthias Havinga, Koepelkerkconcert met Pieter van Dijk en Matthias Havinga

Een bijzonder Koepelkerkconcert waarin Matthias Havinga zijn nieuwe CD presenteert, met muziek van Mendelssohn op het beroemde Bätz-orgel van de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam. Van deze CD zal Havinga enkele stukken ten gehore brengen, waarna in de pauze de CD kan worden aangeschaft. Bijzondere eregast is daarnaast organist van Pieter van Dijk, die in 1992 de laatste CD op dit orgel opnam, toen hij de titulair organist van de Koepelkerk was. Van Dijk speelt muziek van Wolfgang Amadeus Mozart, Christian Heinrich Rinck en Johann Sebastian Bach. Een spectaculair concert met uitsluitend absolute topstukken, gespeeld op het Bätz-orgel door de beide hoofdvakdocenten van het Conservatorium van Amsterdam!